Telefon
+46 18 18 90 00

Besöksadress
Fyristorg 6, Uppsala
Karta Medarbetare Fler kontaktuppgifter
Image top

Ahlford Advokatbyrå AB har ny VD och ny Kontorschef från april 2019.

Ahlford Advokatbyrå tar klivet in i framtiden med ny VD.

Just nu genomgår advokatbranschen en stor omvandling. I många decennier har det mesta varit sig likt och få branscher har litat så tungt på tradition som advokatbyråerna. Nu är det något på gång och Ahlford Advokatbyrå i Uppsala är ett exempel på det. Nya VD:n Hanna Pontén Brattgård har fått i uppgift att leda företaget in i 2020-talet.

Enligt Hanna Pontén Brattgård, som tillträdde som VD den 12 april på Ahlford Advokatbyrå, har branschen blivit mer komplex under de senaste åren. Utvecklingen fortsätter med fler nischbyråer, men samtidigt erbjuds juridiska tjänster av andra än traditionella advokatbyråer. De juridiska frågorna blir allt oftare internationella i takt med att samhället globaliseras, och kunderna ställer också krav på att advokatbyrån drivs på ett juste och hållbart sätt.

– För framtidens jurist är grunden samma som idag: Massor av genuint intresse att hjälpa sin kund. Det betyder att hen också har kunskap om kundens bransch. Det i sin tur gör att advokaten måste finnas nära sina kunder och komma in tidigt, innan problemen dyker upp, säger Hanna Pontén Brattgård.

– Om du frågar våra kunder så uppskattar de att vi är just kunniga, lätta att prata med och uppdaterade. Våra kunders branscher utvecklas snabbt, och vi måste se till att hänga med. Jag skulle säga att Ahlford var tidigt ute i trenden att följa kunden från tidig affärsidé till etablerat företag. Jag märker också att kunder uppskattar att vi är lika många kvinnor som män i ägarkrets och ledning.

I samband med att Hanna Pontén Brattgård tar över som VD för Ahlford går Nicklas Söderström in som administrativ Kontorschef.